COMMUNITY HUB  |  CULBOKIE

Wild Studio Architecture + Design were invited, as part of a limited competition, to design a new community hub building in Culbokie village centre.  Intended as a phased construction, the brief asked for a small cafe, business rental space, a health room, potting shed and flexible community space.

The proposal split the building into two pitched roof elements with a link space between to create a courtyard arrangement facing the village green.  Finishes included black Thermopine cladding, treated larch cladding, and zinc standing seam roofing.  With a focus on sustainability, a cycle maintenance area, kitchen garden, bee / insect hotels as well as an insect-friendly wildflower garden were also part of the overall design. 

  • Black Twitter Icon
  • Instagram

Teanord Farmhouse, Evanton, Dingwall, IV16 9UU

07754 488759

vicky@wild-studio.co.uk

© Wild Studio Architecture + Design 2019